pessar – FemCap Falun hormonfria preventivmedel

Cervixpessar Hormonfri

Gröna Barnmorskan – hormonfritt preventivmedel, menskopp

Femcap FemCap – pessar

Om paren är motiverade och fått bra handledning är säkerheten 99 % enligt nya undersökningar. Alla pessar måste sitta kvar i ca 6 timmar efter samlaget. Det andra pessaret är något större och täcker också ett något större område i slidan, det kallas ibland för vaginalpessar eller slidpessar. En kvinna är fertil i genomsnitt fem dagar per menscykel.( Det fertila fönstret) Dagen då ägglossningen inträffar samt fyra- fem dagar före ägglossningen. Fungerar under alla perioder av kvinnas liv, även om cyklerna är oregelbundna. Vill dock inte egentligen börja med. Säkert kan man använda det om man inte är rädd för att bli gravid. Kemiska medel är spermiedödande substanser i form av salva, skum eller p-kuddar. Det är tillverkat av silikon och är hormon- och latexfritt. Barn och ungdomar. Intrarosa används endast till vuxna kvinnor. Cervixpessar finns i tre storlekar och slidpessar i fem. Det finns två olika sorters pessar. Har potential att skydda effektivt mot sexuellt överförbara infektioner tillsammans med en mikrobicid, forskning pågår. Detta gör att det är stor risk att Femcap inte passar just dig. Då pessaren går att återanvända är det ett miljövänligt preventivmedel och som inte heller innehåller några hormoner. Det spermiedödamde medlet är idag anpassat för underlivet, typ mjölksyrabakterier, det är snarare positivt för slemhinnorna vilket det inte var förr. På pessaret finns ett handtag som används för att plocka ur pessaret. Dessa används vid prolaps/framfall eller inkontinens. För alla pessar (både slid- och cervixpessar) gäller: Spermiedödande medel Nonoxynol 9 ….

Pessar Wikipedia

Gröna Barnmorskan – FemCap cervixpessar Mellan 26mm

Cervixpessar har ett pearl index på 2-8 vilket motsvarar en säkerhet på 92-98 %. Det är en kvinnokontrollerad, miljövänlig metod (ett pessar håller ett par år) som tillåter spontant samliv då det kan sättas in timmar/dygn. Jag tycker det är ett mycket bra alternativ. Du kan behöva lite övning innan det går lätt att sätta in pessaret, men det lär man sig ofta snabbt. Intrarosa kan göra att kondomer, pessar och cervixpessar håller sämre. Kommentarer till Pessar – min erfarenhet av Femcap cervixpessar Verkar som om Femcap är krångligt, även om det nu skulle funka. Cervixpessar 13,5 22,8 Spermicider 18 40 Manlig kondom 2 18 Avbrutet samlag 4 22 Naturlig familjeplanering 3-5 24. 4 Inledning För att kunna hjälpa kvinnan att hitta sitt optimala preventivmedel är det viktigt att ställa frågor om hennes/parets reproduktiva livsplan. Magdalena 100 innovationer, Uppfinningar 0 100 innovationer, FemCap, innovation, pessar, preventivmedel. Används också med pessargel, men kan sitta inne 48 timmar i taget. FemCap cervixpessar Hormonfritt preventivmedel – utan biverkningar Fordelar med FemCap Naturlig och miljovanlig Inga biverkningar -hormonfri Saker {viktigt med information om kor-rekt anvandning) Bekvam och latt att anvanda Silikon, helt latexfri Inga avbrott som stor lusten Skydd under 48 timmar [darefter bor man ta ut, tvatta och. På gröna barnmorskans hemsida finns information om, och möjlighet att köpa, hormonfria preventivmedel och miljövänliga mensskydd som cervixpessar och menskopp. Det ser ut som en matroshatt, där kullen täcker livmodertappen och kanterna följer slidväggarna. Kondom används av män och är en tunn tub av silikongummi eller plast. Det ena är lite mindre och kallas för cervixpessar och det ska sitta direkt på livmodertappen, cervix. Kondomen skyddar dessutom mot sjukdomar som kan överföras vid samlag. OBS! Pearl index för både Caya och FemCap cervixpessar okänd. Eftersom cervixpessar fungerar som en kopp kan man använda det som uppsamling för cervixsekretet som man sedan analyserar enligt Billingsmetoden.

För att använda pessar krävs det att du har lite koll på hur ditt underliv ser ut och att du känner dig bekväm med att stoppa in något i slidan. Inköpsställe. Cervixpessar behöver generellt inte provas ut före köp. Pessar och menskoppar Smart, biverkningsfritt och miljöbra. FemCap och Caya – pessar Caya gel och Contragel-preventivgel = Hormonfritt preventivmedel! Maggie Kilbourne-Brook BS, PATH, projektledare för Caya -teamet. Hur Caya® kom till: Caya® har utvecklats under mer än tjugo år, genom ett samarbete med flera icke vinstdrivande organisationer, experter inom familjeplanering och dessutom många kvinnor som testat vartefter. Cervixpessar kan vara insatt två dygn i taget, medan vaginalpessarerna ett dygn. FemCap cervixpessar (Mellan 26mm) FemCap Mellan 26 mm – för dig som varit gravid men ej fött vaginalt. Ett cervixpessar tillverkad i mjuk silikon samt förvaringsdosa av plast. Femcap är ett cervixpessar som är runt och sätts på livmodertappen. Det är mindre än vaginalpessaren Milex och Caya. Cervixpessar finns i tre olika storlekar och ska helst provas ut hos en barnmorska eller gynekolog. Tror inte det riktigt var samma sak förr som inlägget ovan skriver. Cervixpessar FemCap Caya För båda gäller att patienten själv får beställa och bekosta produkterna via hemsida eller apo-tek. Anonym Visa endast Mån 7 nov 2011 08:59 #18 × Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga. Cervixpessar. Ser ut som en matroshatt, helt i silikon som sätts över livmodertappen. Om du har en infektion i slidan behöver du behandlas med antibiotika innan du tar Intrarosa. Genom att täcka livmodertappen (cervix) och delar av slidväggen längst in i slidan, kan man skydda sig mot att bli gravid. Pessaret ger skydd under 48 timmar. Därefter måste det tas ut, tvättas och sättas in igen. Preventivmedel bör vara enkla för att verkligen hjälpa. Hos en gynekolog provar du ut vilken variant som passar dig bäst och får lära dig att sätta in och ta ut pessaret. Du beställer sedan pessar och pessargel på nätet eller får recept på det spermiedödande medlet som du köper på apoteket. Jag tyckte min barnmorska sa att vanliga pessar finns i nio storlekar och är utprovade. Funderar på att ta ut kopparspiralen, efter 4 månaders blödning. Ett vaginalpessar kan sitta inne i slidan högst ett dygn, 24 timmar, och ett cervixpessar kan sitta i högst två dygn, 48 timmar. Hälften lottades till att få ett cervixpessar. Kvinnor med en livmodertapp som var 15 millimeter eller ….

Tagged With:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *